Digital skattedeklaration

Digital skattedeklaration eller skatt i dess olika former är något företagare och privatpersoner är skyldiga att betala in. Det är en stor utgift som företaget har, men också det viktigaste inkomstkällan för vårt samhälle så att det kan fungera. Som företagare kan man  helt enkelt inte bortse från den utgiften, den måste betalas enligt lag.

Deklarationen kan kännas som något väldigt krångligt oavsett om man är ny som företagare, eller är en veteran med flera års erfarenhet.  Sen är det inte heller lätt med att hålla koll på lagar och byråkratiska regler som har en tendens att ändra sig med åren. Förutom det finns det olika företagsformer som har olika krav former gällande deklarationer.

Olika skatt & skatteformer för digital skattedeklaration

Beroende på om ditt företag är ett handels eller aktiebolag eller någon annan form av bolag så gäller vissa skatteregler.

Ett vanligt axplock av dom skatter som kan röra din verksamhet är oftast:

 • F-företagsskatt (känt som F-Skatt)  är den preliminära skatten som ska betalas av den som bedriver verksamheten.
 • A-skatt: är för större företag som har anställda eller anlitar ett företag utan F-skatt.
 • Bolagsskatt: Efter alla utgifter som ett företag har och den summan som blir över, det vill säga vinsten som är kvar, så ska skatt betalas på den.
 • Moms: På alla varor eller tjänster man köper ska man betala moms.
  Det är företagen som säljer som ska inkludera momsen i priset samt betala in den till staten. Moms-satsen ligger på 25 procent (ungefär) men styrs av bolagsform med mera.
 • Vinstskatt: är verksamheten ett aktiebolag med vinst vid slutet av året så kan du och övriga aktieägare får en utdelning. En utdelning beskattas då med 30 procent.

Hjälp med digital skattedeklaration

När det kommer till skatt så är vissa delar rätt så självklara och enkla att räkna ut, medan andra kan vara mer komplicerade. Det kan innebära att din verksamhet eller ditt företag får mindre pengar kvar i kassan.

Därför är det viktigt att man faktiskt vet hur man ska göra sin bokföring om man man vill eller måste göra den själv. Men har man inte den tiden som behöver spenderas, eller lusten att lära sig, är det bättre att anlita en erfaren redovisningsbyrå för digital skattedeklaration.

Vi har den erfarenheten och kan fixa bokföringen på ett korrekt sätt samt hitta avdrag på saker man inte har tänkt på men som man har rätten till.

skattedeklaration
digital skattedeklaration

Så hjälper vi dig med digital skattedeklaration

Ekonomitjänst STHLM har sitt fysiska kontor i stockholmsregionen, men eftersom vi jobbar digitalt kan vi hjälpa alla företag som behöver hjälp sin ekonomi i stockholm (och resten av sverige). Vi finns tillgängliga för digitala möten online eller direkt på plats i vårt eller era lokaler (om så behövs).

Vårt arbete rörande dina digital skattedeklaration behöver uppfylla vissa kriterier som:

 • Ett första möte 
 • Synkronisera uppgifterna
 • Genomgångar av ekonomi samt affärsanalys 
 • Tillgång av ekonomisystem & ekonomisk information
 • Rapporteringrutiner

Vill du veta mer om digital skattedeklaration?

Vi har en riktigt bra koll på allt som har med skatt att göra och har hjälpt och hjälper många företagare att reda ut missförstånd som rör deras ekonomi samt skatteplikt.

Det är också  möjligt för företag med att spara in pengar på skatten, vi finns tillgängliga via telefon eller mail. Kontakta oss när du vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig med digital skattedeklaration.  

Professionell redovisningsbyrå